Heerlijke sperziebonensalade met kalfsgehaktballetjes en zelfgemaakte  vitello tonnato van tonijn en ansjovis. Tijd om te maken: 20 tot 25 minuten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook 8-10 min totdat ze beetgaar zijn.
  3. Pluk de blaadjes van de salie en bak in een beetje olie in een koekenpan 1-2 min op middelhoog vuur totdat ze knapperig zijn. Laat ze niet te veel verkleuren. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verhit de koekenpan opnieuw en bak de kalfsgehaktballetjes 8-10 min rondom totdat ze gaar zijn.
  5. Meng de rucola en sperziebonen in een kom en breng om smaak met een beetje olijfolie, peper en zout.
  6. Lepel de tonijnmayonaise op de borden en leg de sperziebonensalade erop. Verdeel de kalfsgehaktballetjes over de borden en bestrooi met de krokante salie en de kappertjes.

Wat Familiebox je stuurt

SMLEenheidIngrediënt
200300400gramkalfsgehaktballen
234stuksansjovisfilets
0,50,751stukstonijn in blik
300450600gramsperziebonen
5075100gramrucola
234stukspistolets
111bosjesalie
11,52zakjemayonaise

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper en Zout

Bron: https://www.defamiliebox.nl/recept/422