tomaat paprikasoep
Tomaat paprikasoep met parelcouscous en knoflook soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Voorbereidingstijd: 35 minuten. De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Ingredienten voor twee personen:

1 stuks Ui
2 stuks Knoflook
4 stuks Pruimtomaat
1 stuks Rode paprika
50 gram Gedroogde abrikozen
8 blaadjes Verse dragon(Kan sporen van allergenen bevatten)
85 gram Parelcouscous(BevatGlutenbevattende granen)
2 stuks Bruine ciabatta(Bevat glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)
4 eetlepels Crème fraîche(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen:

2 eetlepels Olijfolie
1 stuks Groentebouillonblokje
naar smaak Peper en zout

Benodigdheden:

Oven
Deksel
Grote pan
Pan
Staafmixer
Bord

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 milliliter water per persoon.
2. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.
3. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 milliliter water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.
4. Breng in een pan met deksel 100 milliliter water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
5. Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel op een bakplaat met bakpapier de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 – 8 minuten in de oven.
6. Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 eetlepel crème fraîche per persoon toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.
7. Voeg de parelcouscous toe aan de soep.
8. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.


Bron: https://www.hellofresh.nl/recipes/tomaat-paprikasoep-met-parelcouscous-en-knoflook-soepstengels-55e594fbf8b25e2c638b4567?locale=nl-NL