Easy Waldorfsalade

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten. Deze fraaie maaltijdsalade heeft zijn sporen dik verdiend. De naam ontleent het gerecht aan het wereldberoemde Waldorf-Astoria Hotel in New York. Daar werd en wordt hij geserveerd met appel, bleekselderij, rozijnen en wat citroensap. Wij gaan voor een iets minder…

LEES MEER

Hollandse balletjes in jus

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten. Jus alleen over de piepers? Nee hoor, wij dippen graag een broodje in dit klassieke sausje. Om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te voldoen, maak je er een stoof van heerlijke seizoensgroenten bij. Wellicht ruikt de mosterd eerst wat…

LEES MEER

Fijne truffelpasta met spinazie en pijnboompitten

Fijne truffelpasta met spinazie en pijnboompitten Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten. Vandaag gaan we op de decadente toer bij Marley Spoon. De fijne pasta is een match made in heaven met de romige ricottasaus van babyspinazie en sappige cherrytomaatjes. Je serveert de pasta met pijnboompitten…

LEES MEER

Wellington van champignons

Wellington van champignons en brie met walnoot-spinaziesalade Bereidingstijd: 30 tot 40 minuten. De originele Wellington is eigenlijk een ‘Beef Wellington’: een gerecht met biefstuk, ganzenleverpastei, champignons en kruiden. De ingredi├źnten worden gebakken in bladerdeeg zodat een mooi pakketje ontstaat. Vandaag maak je een vegetarische variant…

LEES MEER

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus Bereidingstijd: 35 minuten. Gadogado is een traditioneel Indonesisch gerecht en bestaat uit onder andere groenten en pindasaus. Elke streek kent zijn eigen variant. De gadogado-saus zorgt voor een zoete smaak. Dit gerecht bevat ook Thaise basilicum; een tropisch…

LEES MEER

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix Bereidingstijd: 25 minuten. Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide…

LEES MEER

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels Voorbereidingstijd: 35 minuten. De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Ingredienten voor twee personen:…

LEES MEER

Kerst: Gestoofde wildworstjes met champignonjus en bataatpuree

Gestoofde wildworstjes met champignonjus en bataatpuree Klaar binnen 30 minutenVlees / GevogelteKindvriendelijk Tafelverhaal De wildworstjes in dit gerecht worden gemaakt door Pieter van Meel. Het wild in de worstjes komt voornamelijk van de fazant, uit Engeland. En zo rond de kerst, als de vraag hoog…

LEES MEER

Kerst: Pompoenrisotto met kastanjes en kaneel-hazelnoten

Pompoenrisotto met kastanjes en kaneel-hazelnoten Klaar binnen 30 minutenVegetarischGutenarmKindvriendelijk Tafelverhaal Bezoek een Italiaans dorp of een willekeurige kerstmarkt aan het einde van jaar en je vindt er een kraampje waar ze kastanjes roosteren. De geur die daar vanaf komt is geweldig! En de smaak is…

LEES MEER

Casarecce met kipgehakt in romige saus

Casarecce met kipgehakt in romige saus met spinazie en cherrytomaatjes Moeilijkheidsgraad 1 en klaar in 20 minuten.Allergenen:Glutenbevattende granen en Melk (inclusief lactose) Ingredienten (voor twee personen):1 stuks Ui2 stuks Knoflookteen250 gram Rode cherrytomaten180 gram Casarecce(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)200 gram Kipgehakt, Italiaans gekruid2 theelepels Paprikapoeder100 milliliter Kookroom (bevat Melk (inclusief…

LEES MEER
  • 1
  • 2