Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Bereidingstijd: 25 minuten. Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Ingrediënten voor twee personen:

170 gram Zilvervliesrijst
2 stuks Knoflookteen
2 stuks Tomaat
30 gram Pinda’s (Bevat Pinda’s, Kan sporen van allergenen bevatten)
350 gram Oosterse groentenmix (Kan sporen van allergenen bevatten)
2 theelepels Komijnzaad
200 gram Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen:

400 milliliter Groentebouillon
1 eetlepel Olijfolie
2 eetlepels Ketjapsaus
1 eetlepel Roomboter
naar smaak Peper en zout

Benodigdheden:

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies:

1. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
2. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.
3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.
4. Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 – 3 minuten.
5. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.
6. Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.

Bron: https://www.hellofresh.nl/recipes/nasi-met-gekruide-biefstukreepjes-en-oosterse-groentemix-5729aa24f8b25ea04c8b4567?locale=nl-NL