Heerlijke flammkuchen met knapperige dunne bodem, klassiek belegd met spekreepjes, rode ui en peterselie. Lekker met een frisse salade.  Klaar in 20 tot 25 minuten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchendeeg uit en leg op een bakplaat.
  2. Bak de spekjes in een droge koekenpan 2-3 min op middelhoog vuur totdat ze nog niet helemaal knapperig zijn.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen. Bestrijk het flammkuchendeeg met de crème fraîche. Verdeel de rode ui en de spekjes over het flammkuchendeeg. Bestrooi met peper.
  4. Bak de flammkuchen 15-20 min in de oven totdat het deeg knapperig is.
  5. Maak ondertussen de salade: Snijd de komkommer in halve schijfjes en halveer de cherrytomaten. Meng samen met de veldsla en de wortel julienne in een kom met de witte wijnazijn en peper en zout.
  6. Snijd de peterselie fijn en strooi over de flammkuchen. Serveer samen met de frisse salade.

Wat Familiebox je toestuurt

SMLEenheidIngrediënt
11,52stuksflamkuchendeeg
125200250millilitercreme fraiche
11,52stuksrode ui 
150225300gramspekreepjes
111bosjepeterselie
5075100gramveldsla
125200250gramcherrytomaten
0,50,751stukskomkommer
100150200gramwortel julienne

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Peper en Zout
  • Witte wijnazijn

Bron: https://www.defamiliebox.nl/recept/418