Fijne truffelpasta met spinazie en pijnboompitten

Fijne truffelpasta met spinazie en pijnboompitten

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten. Vandaag gaan we op de decadente toer bij Marley Spoon. De fijne pasta is een match made in heaven met de romige ricottasaus van babyspinazie en sappige cherrytomaatjes. Je serveert de pasta met pijnboompitten en een straaltje geurige truffelolie. Zullen we je eens een geheimpje vertellen? Het is niet moeilijk om zo’n verfijnd gerecht op tafel te zetten. Met onze tijdbesparende trucs leer je het zo!

Ingrediënten:

ricotta
verse basilicum
torchiette
cherrytomaten
Italiaanse harde kaas
pijnboompitten
truffelolie
knoflook
babyspinazie
groentebouillonblokje
ui

Zelf toevoegen:

peper en zout
olijfolie

Benodigdheden:

kleine koekenpan
zeef
fijne keukenrasp
vergiet
waterkoker
maatbeker
grote koekenpan met deksel
grote kookpan

Instructies:

1. Groenten snijden

Breng water in een waterkoker aan de kook. Pel de knoflook en ui. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de babyspinazie in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. 

2. Ui en knoflook bakken

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook met een snufje zout in 2-3 minuten glazig. Pluk intussen de basilicumblaadjesen doe de steeltjes weg.

3. Groenten bakken

Voeg 2/3e van de babyspinazie hand voor hand toe en bak roeren 1-2 minuten tot de blaadjes zijn geslonken. Voeg de cherrytomaten uit blik toe en breng het geheel aan de kook. Rooster de pijnboompitten in een droge, kleine koekenpan op middelhoog vuur in 1-2 minuten goudbruin. Let op, de pitten kunnen snel verbranden! Schep ze uit de pan en zet opzij.

4.  Pasta koken

Doe het gekookte water met een snufje zout in een grote kookpan, breng het water nogmaals aan de kook en voeg 2/3e van de torchiette toe. Kook de pasta in 6-7 minuten beetgaar en vang bij het afgieten 100 milliliter kookwater op. Laat de pasta uitlekken. Gebruik meer pasta bij grotere trek.

5. Ricotta toevoegen

Voeg de helft van de ricotta en een verkruimeld bouillonblokje aan de groentepan toe, roer door en breng op smaak met peper en evt. wat zout. Laat afgedekt 3-4 minuten op middellaag vuur sudderen. Gebruik de rest van de ricotta voor bijvoorbeeld op brood met wat honing of een ander recept.

6. Pasta mengen

Rasp de harde kaas fijn. Roer de helft van de geraspte kaas door de pastasaus. Voeg de gekookte pasta, de rest van de babyspinazie en het kookwater aan de pan toe en roer goed door. Serveer de pastabestrooid met de pijnboompittenbasilicumen rest van de geraspte kaas. Besprenkel de pasta met de truffelolie naar wens.

Bron: https://marleyspoon.nl/menu/19526-easy-truffelpasta-met-spinazie-en-pijnboompitten