Easy Waldorfsalade met gerookte makreel en walnoten

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten. Deze fraaie maaltijdsalade heeft zijn sporen dik verdiend. De naam ontleent het gerecht aan het wereldberoemde Waldorf-Astoria Hotel in New York. Daar werd en wordt hij geserveerd met appel, bleekselderij, rozijnen en wat citroensap. Wij gaan voor een iets minder klassieke variant van frisse komkommer, walnoten en gerookte forel. En het mooie is, deze salade staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënten (zitten in de maaltijdbox):

bruine baguette
verse dragon
mayonaise
mini-komkommer
gerookte makreel
citroen
Abraham’s mosterd
walnoten
bleekselderij
baby romanasla
appel

Zelf toevoegen:

Zout
Suiker
Olijfolie

Benodigdheden:

Keukenrasp
Grote koekenpan

Instructies:

1. Salade voorbereiden

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelparten in blokjes. Pluk de buitenste slabladeren, snijd de restzonder stronk in smalle repen. Snijd de bleekselderij schuin in dunne plakjes. Snijd de mini-komkommer in de lengte doormidden, schraap de zaadjes er met een lepel uit en snijd de komkommer in dunne plakjes.

2. Walnoten roosteren

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de walnoten toe. Toast in 2-3 minuten al roerend goudbruin en neem dan uit de pan. Let op: de noten kunnen snel aanbranden. Snijd intussen de baguette in circa 2 centimeter grote blokjes.

3. Croutons maken

Zet de pan terug op het vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Voeg de broodstukjes toe zodra de pan goed heet is en roer om met een laagje olie te bedekken. Zet het vuur iets lager en bak in circa 5 minuten knapperig en bruin. Neem uit de pan en bestrooi de croutons met zout en peper.

4. Smaakmakers voorbereiden

Pluk intussen de dragonblaadjes, doe steeltjes weg. Hak de helft van de dragon fijn. Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.

5. Dressing maken

Meng de mosterd met 1-2 eetlepel citroensapmayonaise, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel citroenrasp en gehakte dragon. Breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Voeg meer citroensap naar smaak toe.

6. Salade maken

Meng de slableekselderijappelblokjeskomkommerwalnoten 
en dragonblaadjes in een grote kom. Voeg de dressing en helft van de croutons toe en roer door. Verdeel de salade over de borden en scheur de makreel er in hapklare stukken boven. Garneer met de rest van de croutons.

Bron: https://marleyspoon.nl/menu/13064-waldorfsalade-met-forel-walnoten-en-komkommer