Casarecce met kipgehakt in romige saus met spinazie en cherrytomaatjes

Moeilijkheidsgraad 1 en klaar in 20 minuten.
Allergenen:Glutenbevattende granen en Melk (inclusief lactose)

Ingredienten (voor twee personen):
1 stuks Ui
2 stuks Knoflookteen
250 gram Rode cherrytomaten
180 gram Casarecce(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)
200 gram Kipgehakt, Italiaans gekruid
2 theelepels Paprikapoeder
100 milliliter Kookroom (bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram Spinazie (kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen:
1 eetlepel Olijfolie
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden: 
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

  1.  Kook 500 milliliter water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui en de knoflook toe. Voeg de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm het geheel 2 minuten.
  3. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de casarecce over de borden en schep de saus erover.


Bron: https://www.hellofresh.nl/recipes/casarecce-met-kipgehakt-in-roomsaus-5bf57db7c445fa21f46ca533?locale=nl-NL