Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Bereidingstijd: 35 minuten. Gadogado is een traditioneel Indonesisch gerecht en bestaat uit onder andere groenten en pindasaus. Elke streek kent zijn eigen variant. De gadogado-saus zorgt voor een zoete smaak. Dit gerecht bevat ook Thaise basilicum; een tropisch kruid dat, in vergelijking met ‘gewone’ basilicum, een anijsachtige smaak heeft.

Ingrediënten voor twee personen:

170 gram Zilvervliesrijst
2 stuks Knoflook
½ stuks Verse gember
300 gram Sperziebonen
125 gram Champignons
220 gram Kipgehakt
2 stuks Sojasaus (Bevat Glutenbevattende granen, Soja)
80 gram Gadogado-saus (Bevat Pinda’s)
3 blaadjes Thaise basilicum

Zelf toevoegen:

1 eetlepel Zonnebloemolie
2 eetlepels Ketjapsaus
naar smaak Peper en zout

Benodigdheden:

Deksel
Pan
Mes
Bord

Instructies:

1. Kook 300 milliliter water voor de zilvervliesrijst in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.
2. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 – 3 cm. Snijd de champignons in plakken.
3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in ongeveer 3 minuten rul. Daarna voeg je de sperziebonen en 1 eetlepel water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Als laatste voeg je halverwege de champignons en de sojasaus toe en roerbak de laatste 5 minuten zonder deksel.

4. Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gadogado-saus, ketjapsaus en 50 milliliter water per persoon toe en roer, met een garde, tot een dikke saus. Zet daarna het vuur uit.
5. Scheur ondertussen de Thaise basilicum klein en voeg, vlak voor het opdienen, het grootste deel toe aan de wok of hapjespan.
6. Verdeel de rijst en groenten met kipgehakt over de borden. Garneer met de overige Thaise basilicum en serveer met de gadogado-saus.

Tip! Erg lekker: schep de rijst tegelijk met de Thaise basilicum bij het kipgehakt en de groenten. Roerbak nog enkele minuten. Op deze manier krijgt de rijst extra veel smaak.

Bron: https://www.hellofresh.nl/recipes/kipgehakt-met-groenten-thaise-basilicum-en-gadogado-saus-54f712256ced6e1f358b456c?locale=nl-NL