Casarecce met kipgehakt in romige saus

Casarecce met kipgehakt in romige saus met spinazie en cherrytomaatjes
Moeilijkheidsgraad 1 en klaar in 20 minuten.
Allergenen:Glutenbevattende granen en Melk (inclusief lactose)
Ingredienten (voor twee personen):
1 stuks Ui
2 stuks Knoflookteen
250 gram Rode cherrytomaten
180 gram Casarecce(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)
200 gram Kipgehakt, Italiaans gekruid
2 theelepels Paprikapoeder
100 milliliter Kookroom (bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram Spinazie (kan sporen van allergenen bevatten)
Zelf toevoegen:
1 eetlepel Olijfolie
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden:
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
- Kook 500 milliliter water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui en de knoflook toe. Voeg de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm het geheel 2 minuten.
- Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de casarecce over de borden en schep de saus erover.